ÄIJÄ-Ravit avaa syyskauden Porissa

Kuvassa STARDUST COMERY / OLLI KOIVUNEN

Perjantaina 16.9. ajetaan Porin raviradalla syyskauden ensimmäiset ravit kello 18:00 alkaen. Ohjelmassa on 10 toto-lähtöä. Ladyt aloittavat illan kilpailut, kun ensimmäisessä lähdössä ratsastetaan Dacia Monté Cupin osakilpailu. Auton taakse asettuu jälleen täydet 10 ratsukkoa. Myös kolmannessa lähdössä nähdään naisenergiaa, kun vuorossa on valtakunnallinen Ladyliigan kilpailu.

Toto5-kohteina ravataan yksi kylmäveristen 2100 metrin tasoitusajo neljältä eri paalulta, sekä kolme tasaista lämminveristen 2100 metrin ryhmäajoa ja päätöskohteena tykitetään mailin ryhmä. Toto5-peli tarjoaa mielenkiintoisia hevosia ja pelillisiä haasteita. Avauskohteessa hirmukuntoinen 9 Ypäjä Oriente joutuu takarivistä haalarihommiin ja paremmilta lähtöpaikoilta lyödään kapuloita suosikin rattaisiin. 4 Quandary Tile sai pitkästä aikaa hyvän lähtöpaikan ja tamma on tehnyt hyviä suorituksia kovissa lähdöissä läpi kesän. Myös 6 Laurila’s Gimli on noussut hyvään vireeseen ja ottelee kärkisijoista.

Toisessa kohteessa, kylmäveristen tasoitusajossa nähdään täydet 16 mielenkiintoista valjakkoa, joilla kaikilla on ravia polkiessaan menestyssaumat. Perusmatkalta starttaava 3 Leonard Rohkea on aloittanut uransa hienolla tyylillä. 4-vuotias ori tavoittelee jo kolmatta voittoaan vasta uransa kahdeksannessa startissa. 20 metrin takamatkalta lähtevä 8 Valtaaja on pilannut monta juoksuaan laukkoihin, mutta esitellyt vauhtivarojaan laukkojensa lomassa, mikäli 5-vuotias ruuna malttaa ravata on se valmis menestymään. Samalta paalulta, juoksuradalta kiihdyttävä 11 Lammin Matias on kehittynyt läpi kesän ja ruuna noussee sarjoissaan vielä pitkälle. Pisimmältä, 60 metrin takamatkalta lähtevä 16 Karkki Rols on huippulupaava tamma. Se on voittanut kaikki viisi starttiaan joissa se on malttanut polkea ravia, eikä edes pitkä takamatka haittaa jos vain askellaji on oikea.

Kolmannessa kohteessa suosikin viittaa kantaa 9 Stardust Comery. Kovakapasiteettinen ruuna on jäänyt urallaan vain yhden ainoan kerran kaksarisijan ulkopuolelle. Stardust Comery on kilpaillut tänä vuonna jo kolme kertaa Porissa ja voittanut joka kerralla, juoksupaikasta riippumatta. Takarivistä starttaavalle väkivahvalle höyryveturille on jälleen töitä tarjolla, eikä tehtävä ole helppo, siitä pitävät huolen tasokkaat haastajat. 6 Embossed Lemon tavoittelee keulapaikkaa ja on tiukka vastus. 10 Super Topaz on kilpaillut kovissa lähdöissä ja tehnyt hyviä suorituksia ja voittokin on roikkunut ilmassa jo pitkään.

Neljännen kohteen 9 Knows The Way on vasta 3-vuotias, mutta aloittanut uransa hienolla tyylillä ja menestyksekkäästi. Sekin joutuu takarivistä tekemään töitä mutta on jo ehtinyt näyttää että jaksoa löytyy. Eturivistä starttaava kotiradan 4 Il Quito avasi viimeksi voittotilinsä ja on yksi vahvoista voitontavoittelijoista. Ruuna on esittänyt hyvää kuntoa jo pitkään. 3 Malala Boko saapui kesällä Ruotsista Suomeen ja debytoi reilu viikko sitten Lahdessa laukkaamalla. Mikäli ravi maittaa, on 3-vuotias tamma kärkikamppailussa mukana.

Päätöskohteena ajattava maili on tulinen repäisy, josta ei mielenkiintoa puutu. 2 Porla Futura on hienossa vireessä ja lähtöpaikka paras mahdollinen. 3 Don’t Say Nay voitti loppukesästä kahdesti peräkkäin ja on tehnyt kelpo esityksiä hyvissä lähdöissä. 7 Mico Mick, 9 Vikens Ultra, sekä 10 Dior Addict ovat haastavilla lähtöpaikoilla mutta tavoittelevat juoksunkulkujen onnistuessa menetystä.

Porin Ravit toivottaa kilpailijat, yhteistyökumppanit, sekä yleisön lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan hienosta ÄIJÄravi-illasta perjantaina Porin raviradalle.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.