Kultaloimi avaa suurkilpailukauden

Lauantaina 8.4. Porissa ajettavat Kultaloimiravit starttaavat Suomen kuuman ravikesän ja kevään suurkilpailukauden. Päivän urheilullinen taso hipoo taivaita, kun kaviouralla ajetaan sekä kylmä- että lämminveristen Kultaloimet ja nuorten suomenhevosten Satakunta Senior. Kavioliigan divisioonakarsinnoissa nousevat tähdet kilpailevat sarjojensa finaalipaikoista.

Lämminveristen Kultaloimessa pohjoismaisen raviurheilun kovimmat tykit iskevät yhteen. Talvella 11 kertaa kilpaillut ja niistä peräti 9 voittanut, hallitseva Kultaloimi-sankari, Pohjois-Ruotsin valtias (3) Selmer I.H. saapuu jälleen Poriin, yrittäen uusia viimevuotisen voittonsa. Selmer I.H:n pitkä voittoputki katkesi juuri Porissa 7.1. Kavioliiga-raveissa, kun (4) Hierro Boko piti ruotsalaishirmun takanaan. Hierro Boko on tehnyt valtaisia esityksiä läpi talven ja hallinnut Suomen avoimia lähtöjä. Viimeksi Hierro Boko juoksi Ruotsin pääradalla Solvallassa Kultadivisioonafinaalissa ja puristi rankan esityksen tehneenä kolmanneksi. Suosikkikaksikon haastajat ovat kuitenkin kivenkovia. Viime syksynä St.Legerin Suomen ennätys tuloksella voittanut (9) Consalvo avaa kilpailukautensa Kultaloimessa. (2) Payet voitti Suomen Kultadivisioonafinaalin ja Kultaloimessa juostava keskipitkä 2609 metrin matka sopii väkivahvalle ruunalle. Siipiään avoimella tasolla kokeilee hurjaa nousua läpi sarjojen tehnyt (8) Mandela Zon, joka on ollut viimeisimmissä kilpailuissaan täysin ylivoimainen.

Satakunta Senior on jälleen yksi kevään odotetuimmista lähdöistä. 5- ja 6-vuotiaat suomenhevoset kilpailevat tasoitusajossa paremmuudestaan. Nuoret suomenhevoset kehittyvät useasti isoin harppauksin ja onkin huippu mielenkiintoista seurattavaa miten nuorten tähtien voimasuhteet ovat kehittyneet. Satakunta Ajon vuosien 2021 ja 2022 voittajat (7) Pro ja (3) N.P. Onni johdattavat suomenhevosten suurlupaukset jännittävään koitokseen.

Raviurheilu on suurten tunteiden laji ja jännittävien kilpailujen lisäksi mukavaa yhdessäoloa. Ravintolassa tarjoiluista vastaa tuttuun tapaan suosittu Ravintola Gomee. Kultaloimi ravit alkavat lauantaina kello 13:00. Tervetuloa viihtymään hienon raviurheilun parissa ja nauttimaan rennosta yhdessäolosta.

Ruotsalaisvieras Selmer I.H. yrittää uusia viimevuotisen Kultaloimi voittonsa.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.